Narodno pozorište dobija novu kamernu scenu

Ranka Čičak

Beogradsko glumište dobilo je novu Miru Trailović. Isto tako uporna i neumorna je Ivana Vujić tek postavljena v.d direktorka Narodnog pozorišta. U ovoj kući, koja je više od deceniju životarila i skinula sa repertoara mnoge dramske, muzičke i baletske komade, Ivana je uvela rad, disciplinu i nove ideje.

 

Danas je novinare odvela da vide slikarnicu Narodnog pozorišta u ulici Gundulićev venac. Ovaj prostor izgrađen početkom dvadesetog veka će se renovirati i koristiti za kamerna dela.
Danas je Ivana najavila za 6. april premijeru opere “Koštana”, Petra Konjovića koja je skinuta sa repertoara Narodnog pozorišta pre šezdeset godina.
Novu “Koštanu” režira Jug Radivojević, a dirigent je Ana Zorana Brajević. Mitketa pevaju Miodrag Jovanovi i Vuk Zekić, a Koštanu Sofija Pižurica i Sanja Kerkez.

Druga premijera je 20. aprila. Na velikoj sceni će se izvesti “Nečista krv” Maje Todorović po motivima Bore Stankovića. Režiser je Milan Nešković, dramaturg Molina Udovički Fotez. Sofku će igrati Jovana Stoiljković, efendi Mitu Nebojša Dugalić, gazda Marka, Nenad Jezdić, Arsu, Tanasije Uzunović.♦

BERB

Next Post

30. januar

sri jan 30 , 2019
–1948. U Nju Delhiju ubijen Mahatma Gandi, vođa pokreta za nezavisnost Indije, pola godine posle sticanja nezavisnosti Indije. Ubio ga […]

DANAS