APEL: Sutra ce biti kasno da spasimo Leona!

APEL: Sutra ce biti kasno da spasimo Leona!

07/12/2018 Off By BERB

 

Dragi prijatelji,

Jasna i Slobodan Radak iz Gradiske, u Republici Srpskoj, dobili su malog Leona 02.08.2017.godine. Samo dva meseca kasnije, dijagnostikovana mu je bolest koja je opasna po zivot. Ogroman maligni tumor na jetri, sa mogucim metastazama na drugim organima. Hepatoblastoma je veoma redak kancerogen tumor koji nastaje na jetri, odakle se siri dalje po citavom organizmu. Najcesce pogadja decu odmah po rodjenju, pa sve do trece godine zivota.

Njegovi roditeji cine sve sto je u njihovoj moci da ga spasu. Preselili su se u Beograd, kako bi mali Leon imao sto bolju negu, gde su se morali osloniti na ljubaznost nepoznatih ljudi, koji su im ljubazno ponudili smestaj dok traje njihova borba za ostvarenje prava da se njihov sin leci u Srbiji, s obzirom na to da nemaju Srpsko drzavljanstvo, pa samim tim ne ostvaruju prava iz zdravstvene zastite. U toj borbi su uspeli, pa je mali Leon sada drzavljanin nase zemlje.
S obzirom na velicinu tumora, doktori su ga uputili na operaciju u Italiju.
Molimo sve vas da donirate ditektno na racun porodice, koji je naznacen na slici ispod. Za slucaj da mozete donirati jedino on line, mozete to uraditi, a mi cemo svaki dinar koji primimo tokom sledece nedelje, uplatiti Leonovim roditeljima:
Credit Card: https://28jun.org/#donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun
##
Dear Friends,
Little Leon was born to Jasna and Slobodan Radak on August 2, 2017 in Gradiska, Republika Srpska. Two months ago he was diagnosed with a life threatening illness; a huge malignant tumor on his liver and possible metastasis to other organs. Hepatoblastoma is a very rare cancerous tumor that starts in the liver, the disease primarily affects children from infancy to 3 years of age and often spreads to other areas of the body.
His parents are doing everything they can to save him. They left their hometown so Leon can receive better treatment in Belgrade, where they had to rely on the kindness of strangers to house them, as they fought for the right to treat their son in Serbia because they did not have the right paperwork, citizenship, health care number, etc. Due to the large size of the tumor the doctors are unable to operate and strongly recommend that he has a liver transplant in Italy.
We ask our supporters to donate directly to the family using their bank information on the picture above. If you prefer to donate online you may due so, all donations we receive within the next week will be immediately transferred to Leon's parents:
Credit Card: https://28jun.org/#donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun