BEOGRAD: Veliki koncert The Bestbeat-a u Domu omladine

BEOGRAD: Veliki koncert The Bestbeat-a u Domu omladine

05/12/2018 Off By BERB

 

Julijana Vincan

U petak, 21. decembra od 20 časova u Domu omladine Beograda održaće tradicionalni prednovogodišnji koncer The Bestbeat, jedan od najboljih svetskih The Beatles tribute bendova.

Popularni beogradski The Beatles tribute sastav The Bestbeat u Velikoj sali Doma omladine Beograda izvešće program posvećen legendarnoj ploči „White Album“, koja je objavljena 22. novembra 1968. godine.

U mnogim izborima za najbolju ploču svih vremena ovo delo se našlo u vrhu, a neretko mu se dodeljuje i posebna pozicija najzagonetnijeg i najuticajnijeg albuma grupe The Beatles. Mada se uvek navodi da ovo izdanje najavljuje raspad čuvenih buba, jer su tokom snimanja retko zajedno bili u studiju, te je svako svoj autorski doprinos snimao skoro solo, ono i dalje sa sobom nosi onu čaroliju legendarne grupe koja i danas oduševljava slušaoce širom sveta.



The Bestbeat će izvesti set odabranih pesama sa „White Albuma“, kao i singlove koji na njega nisu ušli, a koji su objavljeni pre 50 godina. Očekuju nas: Back in the USSR, Ob-la-di, Ob-la-da, Hey Buldog, While My Guitar Gently Weeps, Helter Skelter, Don't Pass Me By, Hey Jude, Lady Madonna, Revolution 1, Birthday, I'm So Tired, Blackbird, i mnogi drugi hitovi.
Grupa The Bestbeat je nastala 2005. godine i čine je Vladimir Banovčanin kao John Lennon, Damjan Dašić kao Paul McCartney, Marko Ćalić kao George Harrison i Vitomir Milićević kao Ringo Starr. Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima, ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio se u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom verno dočarava duh fenomena grupe The Beatles.
Serija prednovogodšnjih koncerata koje su započeli Dom omladine Beograda i The Bestbeat pre četiri godine, prati svaki put jedan album grupe The Beatles – onaj koji je izašao pre tačno pedeset godina, i čije kompletno izvođenje predstavlja okosnicu programa.
The Bestbeat nas na taj način uvek vode na magičnu turneju kroz šezdesete godine i muziku jedne od najboljih grupa dvadesetog veka. Program ne ostavlja ravnodušnim kako njihove fanove tako i publiku koja želi da provede jedno lepo veče za vikend.
Ovaj sastav će veći naredni koncert održati 4. januara u Gradskom kulturnom centru Užice, a potom i na gradskom trgu u Kotoru 5. januara. Posetioci mogu da očekuju verne rekonstrukcije doba u kome je poznata grupa delovala, a po čemu su The Bestbeat poznati širom sveta.
Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara preko Eventim mreže. ♦