NIŠ: Uhapšeni uzgajivači marihuane

NIŠ: Uhapšeni uzgajivači marihuane

02/12/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili V.P. (1983) i M.M. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Policija je u stanu i drugim prostorijama V.P. pronašla laboratoriju sa 27 saksija kanabisa, ukupne težine 5,2 kilograma i pratećom opremom, 150 grama marihuane, semenke kanabisa, vagicu sa tragovima opojne droge i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

U sobi njegovog šezdesetjednogodišnjeg oca pronađena je kesa sa semenkama kanabisa težine 184 grama, lovačka puška i 133 metka različitog kalibra. M.M. se sumnjiči da je zajedno sa V.P. uzgajao i prodavao marihuanu, a u pretresu njegove kuće pronađeno je oko 67 grama marihuane, jedan pištolj i pet metaka.

Policija je privela i još dve osobe osumnjičene da su od V.P. kupovale drogu, četrdeset četvorogodišnju ženu kod koje je pronašla paketić sa manjom količinom marihuane i četrdeset petogodišnjeg muškarca kod kog su nađeni paketići sa manjom količinom marihuane i hašiša.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, V.P. i M.M. kom se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu. Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Protiv dvoje kupaca, po nalogu nadležnog tužilaštva, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku za nedozvoljeno držanje opojnih droga(Press MUP).♦