ESEKS JUROP: Radnike čeka plata od 90.000 dinara

ESEKS JUROP: Radnike čeka plata od 90.000 dinara

29/11/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Danas je predsednik Aleksandar Vučić otvorio u Zrenjaninu prvi pogon južnokorejske kompanije Eseks Jurop u Istočnoj Evropi.

 

Otvarajući fabriku Vučić je rekao da je to događaj od izuzetnog značaja i za Zrenjanin i za celu Srbiju i poručio da su južnokorejski investitori dobrodošli. Naveo je da je ukupna investicija u Zrenjaninu vredna više od 30 miliona evra i da će nova fabrika zaposliti 160 radnika.

– Pogon ima 16.000 kvadrata, a kamen temeljac položen je u martu, podsetio je predsednik i dodao da je država za tu fabriku na viskom tehnološkom nivou izdvojila subvencije od 1,62 miliona evra.



“Pre samo šest meseci ovde je bila samo livada i ljudi su nas sa čuđenjem gledali kada smo govorili da ćemo ovde do kraja godine otvoriti fabriku koja će zaposliti 160 ljudi. Oni će doprineti Srbiji izvozom proizvoda u vrednosti od 132 miliona evra. To je od ogromnog značaja za našu zemlju i za Zrenjanin”, poručio je Vučić.

Predsednik je rekao je da je srećan što mnoge južnokorejske kompanije razmišljaju o dolasku u Srbiju:

“Njih ne možete tek tako da privučete, treba da imate dobre uslove za privređivanje, dobre vladine usluge, usluge samouprava, dobru radnu snagu. Dolazak južnokorejskih investitora ukazuje na novu fazu – dolazak fabrika sa visoko tehnološkim razvojem i da ćemo privlačiti zemlje koje nismo do sada. Koreja postaje azijski i svetski ekonomski tigar”

Kako je Predsednik na današnjoj svečanosti rekao prosečna neto plata biće 90.000 dinara, što je, “dramatično” iznad republičkog proseka.♦