MAKEDONIJA: Predistražni postupak protiv Ivanova

 

Državno tužilaštvo Makedonije pokrenulo je predistražni postupak protiv predsednika Đorga Ivanova po anonimnoj krivičnoj prijavi da je prekršio zakon nepotpisivanjem dogovora sa Grčkom i Zakona o jezicima.

 

Državno tužilaštvo je saopštilo da je predistraga pokrenuta po dve krivične prijave i da su od Sobranja i Kabineta predsednika Makedonije zatraženi podaci i informancije o tome kada su poslanici doneli te dokumete i da li i iz kojeg razloga ih predsednik nije potpisao.

Ivanov je prvo početkom godine odbio da potpiše ukaz o stupanju na snagu Zakona o upotrebi jezika sa obrazloženjem da mu to ne dozvoljavaju savest i Ustav.

Nakon toga je odbio da potpiše zakon o ratifikaciju dogovora iz Prespe o rešavanju spora oko imena Makedonija, uz objašnjenje da ne prihvata promenu Ustava radi promene ustavnog imena države u Severna Makedonija i da je taj dokument protiv makedonskih državnih i nacionalnih interesa (AA).♦

BERB

Next Post

KLINIČKI CENTAR: Proradio iks nož - zračen prvi pacijent

sri okt 31 , 2018
Ranka Čičak Predsednik Aleksandar Vučić u Kliničkom centru Srbije prisustvovao je početku rada iks noža za lečenje tumora. Nakon obilaska […]

DANAS