NOVI SAD: Ana Brnabić – “Svilara” primer dobre saradnje između privatnog i javnog sektora

NOVI SAD: Ana Brnabić – “Svilara” primer dobre saradnje između privatnog i javnog sektora

23/10/2018 Off By BERB

 

Posle obilaska prostora budućeg kreativnog distrkta “Kineska” U Novom Sadu i Arhiva Novog Sada premijerka Ana Brnabić otvorila je Kulturnu stanicu “Svilara”. Rekla je da je “Svilara” primer dobre saradnje između privatnog i javnog sektora:

– Stvorili smo prostor koji će biti samoodrživ i koji će svim građanima Novog Sada, a najviše umetnicima i studentima biti na raspolaganju za razmenu ideja sa kolegama. Želimo da potstaknemo otvaranje ovakvih centara u svim gradovima jer su oni naša razvojna šansa za 21. vek.


 



Predsednica Vlade kaže da su kreativnik distrkt “Kineska” i kulturna stanica “Svilara” početak oživljavanja napuštenih industrijskih oblasti.
Svilara će imati četiri različita prostora za rad – društveni centar i kafe namenjen lokalnim nevladinim organizacijama i za organizovanje raznih obrazovnih aktivnosti. Zatim – koncertnu salu za mizičko scenske programe, studio za snimanje i veliki radni prostor za preduzetnike.
Na pitanja novinara premijerka je odgovorila da je ovo tek početak modernizacije prostora i ulaganja u kulturu Vojvodine.
Oko problema u Narodnom Pozorištu Beograda najavila je da će njeni saradnici pomoći da se reši.
O rekonstrukciji vlade nije htela da govori i nije dozvolila da novinari upotrebljavaju teške reči za članove njenog tima.♦