SAVEZ ZA SRBIJU U POŽEGI: Promene kreću iz Zapadne Srbije

 

Preko 400 građana u prepunoj bioskopskoj sali u Požegi kao domaćini pozdravili su Gordana Marinković Savović, članica Predsedništva Dveri i Miša Marković, vd predsednik odbora Demokratske stranke i istakli da je Požega uvek bila avngarda bez straha i da puna sala to i dokazuje.

 

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke rekao je da treba menjati odnos građana , političara i političke kulture:
„General De Gol je sprečio da se objavi kompromitujuća fotografija njegovog protivkandidata govoreći: “ovaj čovek će u budućnosti možda biti predsednik Francuske, ne dozvoljavam da se blati njegovo ime. To je ta politička kultura koja nam treba“ – rekao je Lutovac.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina istakao je da da svi treba da isprave neke greške iz prošlosti ali da ljudima u Savezu dovoljan kredibilitet daje činjenica da nisu pristali da se prodaju Vučiću.
„Broj ljudi u sali govori da će promene stvarno krenuti iz ovog kraja“ – rekao je Stamatović.

Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, istakao je da ga Požega asocira na marmeladu iz Budimke koju je ova vlast oterala u stečaj.
„Zašto tu marmeladu ne izvozimo u Kinu umesto papaka i svinjskih glava? Umesto da zatvaramo takve fabrike treba da ih pomažemo i subvencionišemo“ – rekao je Veselinović.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke rekao je kako nas ubeđuju da treba da budemo srećni ako se zaposlimo da pletemo kablove za 200 evra i pitao zašto se subvencije umesto stranim, ne daju domaćim privrednicima i poljoprivrednicima:

„Najveći poslodavac u Srbiji su mala porodična poljoprivredna gazdinstva, a vi znate koliko su smanjene subvencije, koliko je povećana cena goriva. I to želimo da promenimo jer Srbija nije samo njihova kuća. Srbija je kuća svih nas.“ – rekao je Aleksić.

Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga rekao je da je juče bio dan dostojanstvenog rada. Po njegovim rečima niko iz vlasti nije čestitao taj dan jer „šta bi i mogao da čestita? Platu od 200 evra? Nošenje pelena? To što 300 žena koristi jedan toalet?“

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije je reako da je Požega pokazala da ovaj kraj najviše svetli u zarobljenoj Srbiji trenutno:

„Mi hoćemo da uvedemo Zakon o poreklu imovine. Hoćemo specijalnog tužioca kao u Rumuniji. Hoćemo da našim poljoprivrednicima povećamo subvencije. Pa neće nas Arapi i Kinezi učiti kako se pravi džem od našeg voća. Mi hoćemo sve drugačije. I zato je malo reći da neće biti Pinka. Mnogo toga lošeg neće biti, to im se zaklinjemo“ – istakao je Stefanović.

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca govorio je o potrebi da građani odlučuju o budžetu, a ne da o svemu odlučuje jedan čovek:

„Znate koliko imate para u novčaniku, a koliko košta gorivo i udžbenici za školu. Ne moramo vam to mi govoriti. Mi hoćemo da građani sami govore i odlučuju kako će se trošiti njihov novac“ – poručio je on.

Dragan Đilas je govorio o prodaji PKB-a i RTB Bora u bescenje i istakao da ćemo znati da se u Srbiji nešto promenilo kada televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju:

„Nacionalna frekvencija je nacionalni resurs. A tamo niko ne može da čuje našu ideju da napravimo još deset PKB-a. Da minimalna plata treba da bude 350 evra i može da bude. Niko ne može da čuje: pa čekaj ti Kinezi koji su kupili RTB Bor su državna firma. Pa što kineska država može da upravlja Borom a naša ne može?“ – pitao je Đilas.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri govorio je o tome zašto Savez za Srbiju:

„Savez za Srbiju zato da nam deca ne bi odlazila u inostranstvo. Zato da ne bismo izvozili najbolji medicinski kadar. Savez za Srbiju zato da bismo zaustavili pljačku naših prirodnih bogatstava i da bi naše pare iz našeg budžeta išle našim poljoprivrednicima“ – rekao je on.

Obradović je na kraju pred publikom skinuo kravatu govoreći da su ga ostali kritikovali jer je jedini stavio kravatu te je odlučio da i tu razliku u Savezu ukloni.

„Ovo ima još jednu poruku. Ako vas nešto steže, ako vas steže ova vlast, skinite je“(Press SZS)♦

DANAS

Double Column Posts Subtitle

Vučić u Abu Dabiju kod šeika Mohameda

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom sa kojim je razgovarao o načinima...

Total Srbija: Kako da deca budu bezbrižna u saobraćaju?

Ranka Čičak Svi koji vole decu sakupili su se danas u Francuskoj ambasadi na prezentaciji akcija preduzeća Total Srbija. Francuski ambasador gospodin Frederik Mandoloni rekao je da i njegova zemlja...

Haradinaj: Mere prema Srbiji – da bi se glas Kosova čuo u EU!

Ramuš Haradinaj u intervjuu za Fajnenšl Tajms (Financial Times) izjavio da su mere prema Srbiji počele da se preduzimaju pošto se glas Kosova nije dovoljno čuo u Evropskoj uniji. Rekao...

Muzej Jugoslavije: Ljajić otvorio obnovljeni ulaz

Ranka Čičak Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je danas sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem otvorio objekat K25.   To je ulaz u zgrade...

TURIZAM

Single Column Posts Subtitle

Dodeljene nagrade Turistički cvet

Ranka Čičak Turizam Srbije danas je vodeća privredna grana. Približava joj se samo građevinarstvo. Ove godine postilo nas je skoro...

ITALIJA: Turistička ponuda Srbije na Sajmu TTG Rimini

Turistička organizacija Srbije (TOS), u okviru promocije turizma Srbije na inostranim tržištima, predstavlja turističku ponudu na Sajmu turizma u Italiji,...

Letovanje u organizaciji Srvenog krsta Srbije: U Baošićima ove godie odmor za 1.679 dece

  U dečjem odmaralištu „Krista Đorđević“ u Baošićima kod Herceg Novog i ove godine boraviće 1.679 dece. Tamo će ovih...

IDUĆE NEDELJE “VRŠAČKI VENAC”

  Od 09 do 12 jula održaće se Međunarodni festival „Vršački Grad Festival koji je osnovan 1993. godine, postao je...

TURIZAM/ Gastronomska Srbija na Savskoj promenadi!

R.Č. Na Savskoj promenadi, između starog Savskog mosta i Beograda na vodi 23. i 24. juna od 16 čadova do...