Izbor Marija RADOVIĆ

 

Potrebno – (1. porcija):

150 g – pirinač, dugog zrna
150 g – šampinjoni
1 kom – luk, crveni
1 kom – crvena paprika
1.5 dl – pavlaka kisela (10% masti )
1 kom – žumance kokošije
100 g – gauda punomasni
50 g – parmezan
30 g – puter
0.5 kašika – ulje, biljno
so
biber

 

Priprema:

Pirinač skuvajte na pola. Na malo masnoće propržite luk i dodajte šampinjone, posolite, pobiberite, kratko dinstajte i dodajte sitno naseckanu papriku.
Pirinač stavite u maslacem premazanu vatrostalnu zdjelu, po u nju stavite dinstane šampinjone s paprikom i sve zalijte pavlakom u koje ste umešali žumance.
Na vrh stavite narendani sir, parmezan i maslac narezan na listiće. Pecite u rerni na 200°C dok se na vrhu ne stvori fino rumena korica.♦