KO O ČEMU PRIŠTINA O VOJSCI: Svi za – smo Srpska lista protiv

Političke partije na Kosovu, osim Srpske liste, ujedinjene su u podršci transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u Oružane snage Kosova, piše prištinski dnevnik Koha Ditore.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Ismet Bećiri rekao je da će njegova stranka podržati tri nacrta zakona o tranformaciji bezbednosnih snaga Kosova na sednici Skupštine.

“Nadamo se i da su održane konsultacije sa partnerima koji su nam sve vreme pomogali, NATO i Sjedinjenim Američkim Državama. Nadamo se da će konačno početi transformacija Kosovskih snaga bezbednosti”, rekao je on.

“Formiranje vojske, koja je počela danas parlamentarnim procedurama, biće važna pobeda za Kosovo, ali i za Sjedinjene Države, jer su podržali ovaj proces, napisao je Bivši premijer Isa Mustafa na svom Fejsbuk nalogu.

On je rekao da buduća vojska Kosova zaslužuje podršku svih građana Kosova kako bi postala deo NATO i važan akter u očuvanju mira i stabilnosti.

S druge strane Srpska lista je protiv transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage.
Ovo je izjavio za jutarnji program Radija Kosovska Mitrovica poslanik Srpske liste, Zoran Mojsilović.

“Tu se radi o klasičnoj transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova. Kao predstavnik Srpske liste na tom sastanku glasao sam protiv, jer je takva odluka od samog početka neprihvatljiva za Srpsku listu. Tri zakona koja su u proceduri upravo to predstavljaju, a nose samo naziv kosovske bezbednosne snage. Sve ostalo ukazuje da se radi o transformaciji”, kaže Zoran Mojsilović.♦

BERB

Next Post

SAVEZ ZA SRBIJU: Vlast u Srbiji nastavlja da vrši i brani politički kriminal

čet okt 4 , 2018
  Izjava Đorđa Milićevića, šefa poslaničkog kluba SPS-a u Narodnoj skupštini, o tome da u Šapcu, Paraćinu i Čajetini treba […]

DANAS