NOBELOVA NAGRADA: Cipras i Zaev – favoriti!

 

Premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, među favoritima su da budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir, izjavio je specijalni urednik za Nobelove nagrade švedske novinske agencije TT Viktor Numelin.

 

– Teško je reći ko je kandidat, a ko ne, pošto je javna tajna da se spominju upravo njihova imena. Svake godine mnogo je špekulacija i diskusija o tome ko će dobiti tu nagradu. Ove godine dosta se govori o Korejskom poluostrvu, izbeglicama, situaciji između Makedonije i Grčke i njihovim zajedničkim pregovorima – pojašnjava Numelin.

Prema njegovim rečima, idealno bi bilo da nagrada bude dodeljena premijerima obe zemlje ili nekom trećem ko je učestvovao u pregovorima.

– Međutim, otežavajuća okolnost je nizak odziv glasača na referendumu u Makedoniji. Ali ništa nije nemoguće – dodaje Numelin, prenosi “The National Herald”.♦

BERB

Next Post

NIŠ: Uhapšen zbog nelegalnog držanja oružja i droge

sri okt 3 , 2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenili su četiri pištolja, dve puške, poluautomatski pištolj, 1.628 komada municije i 590 tableta […]

DANAS