RECEPT: Čokoladne palačinke

Izbor Marija RADOVIĆ

 

Potrebno (10 palačinki):

200 g – šećer kristal
20 g – kakao u prahu, nezašećereni
2 kašike – gustin
1 prstohvat – so
3 kom – jaje kokošije (celo)
2 kom – žumance kokošije
0.5 l – mleko kravlje, punomasno
200 g – tamna čokolada
45 g – maslac, neslani
1 mala kašika – ekstrakt badema
4 kapi – ekstrakt pomorandže
kikiriki
pavlaka tučena (30% masti ), slatka

 

Priprema:

Pomešajte šećer, kakao, gustin i so. Umešajte jaja, žumanca i mleko. Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zagreje i dodajte otopljenu čokoladu. Kuvajte mešajući dok se ne zgusne.

Dodajte maslac, ekstrakt badema i narandže. Prekrijte prozirnom folijom da se ne bi stvorila kožica. Ispecite deset palačinki i svaku napunite pudingom i tučenom slatkom pavlakom. Zamotajte ih i prelijte ostatkom pudinga. Ukrasite kikirikijem i tučenom slatkom pavlakom.

Palačinke možete premazati mlečnim namazom i napuniti ih pudingom, a umesto kikirikijem ukrasite ih pečenim lešnicima.

Pecite ih od 20 do 30 minuta na 130-140 stepeni. Nakon toga ćete lako skinuti kožicu.♦