CENZORI IZ SISKA: Traže otkazivanje Bajaginog koncerta 15. septembra

Nakon otkazivanja koncerta Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu, lako je moguće da taj srpski pevač i njegovi Instruktori neće pevati ni u Sisku 15. septembra, na Danima piva, otkriva zagrebački dnevnik Jutarnji list.

“Saopštenje u koje se traži zabrana odnosno otkazivanje nastupa Bajage u Sisku, poslale su Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, a potpisao ga je predsjednik Koordinacije Nenad Bužanić, te gradski ogranak udruge dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska, na čelu s predsjednikom Antunom Perekovićem”, navodi Jutarnji i navodi da cenzori izdali propčenje u koje, između ostalog navode da “Pjesme koje je pjevao Momčilo Bajagić-Bajaga kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca) vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio: „Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska“, “Lepa vaša bit će groblje…”(Agencije)

BERB

Next Post

TAČI: Preševska dolina odlučna da pristupi Kosovu

uto sep 11 , 2018
  Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je da su “lideri Preševske doline odlučni da pristupe Kosovu”. Potvrdio je to, pišu […]

DANAS