KOSOVO: Tači se poziva na (ne)izgovorene reči Ibrahima Rugove?

Hašim Tači preko Fejsbuka komentarisao je aktuelnu temu razmene teritorija između Kosova i Srbije, piše prištinski dnevnik Zeri.

Citirao je izjavu pokojnog Ibrahima Rugove, koji je, prema navodima Tačija, 1994. godine rekao da neće dozvoliti podelu Kosova, već da je za razmenu teritorija.

“Nema podele Kosova, već razmene teritorija – to je bio realan i hrabar stav predsednika Ibrahima Rugove 1994. godine. U međuvremenu, moja pozicija danas, kao predsednika Republike Kosovo, evoluirala je i jasna je: nema podele, nema razmene, već korekcije granice između Kosova i Srbije kako bi se omogućilo Preševu, Bujanovcu i Medveđi da se priključe Kosovu”, napisao je Tači.

Profesor Miljazim Krasnići, jedan od osnivača Rugovinog Demokratskog saveza Kosova (LDK), i ljudi bliskih pokojnom Ibrahimu Rugovi od početaka LDK-a izjavio je za portal Kallxo da se ne seća da je Rugova ikada izjavio da je za razmenu teritorija sa Srbijom.

„Ne, ne sećam se takve Rugovine izjave“, rekao je Krasnići za Kallxo.♦

BERB

Next Post

ČEKAJUĆI BRISEL: Hoće li se ili ne razgovarati o tzv."Preševske doline"

pet avg 24 , 2018
  Različiti stavovi o pojedinim pitanjima prištinskih lidera opet zapljuskuju javnost Kosova.   Krugovi bliski Hašima Tačija tvrde da će […]

DANAS