HRANA: Sendvič peciva

HRANA: Sendvič peciva

11/08/2018 Off By urednik
Izbor Marija Radović

Potrebno:
500 gr brašna
200 ml mlake vode
80 gr putera
50 ml mleka
2 kašike šećera
1 ½ kašičica soli
1 paketić svežeg kvasca
1 jaje + 1 žumance

Priprema: U mlakom mleku i vodu otopite kvasac. Dodajte šećer i kašiku brašna, pa ostavite da odstoji. Prosejte brašno, a onda dodajte so, i puter utrljajte rukama. Umutite jaje, zatim dodajte u smesu od brašna. Dodajte mleko sa vodom i kvascem, i umesite glatko testo. Ostavite da odstoji dok se duplira veličina, pa ga oblikujte u 8 loptica. Poređajte testo u tepsiju i ostavite da odstoji još sat vremena. Žumance umutiti sa malo vode i premazati peciva. Peći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 minuta pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 15-ak minuta.♦