Skopje: nastavak razgovora o referendumu!

 

Novi sastanak lidera vodećih političkih stranaka u Makedoniji o referendumu na kome bi građani trebalo da se izjasne o dogovoru sa Grčkom o imenu održaće se sutra, 23. jula.

 

Premijer vlade Makedonije Zoran Zaev pozvao je na sastanak predstavnike SDSM, čiji je lider, kao i predsednika opozicionog VMRO-DPMNE Hristijana Mickovskog, Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i pokreta BESA Biljala Kasamija.

SDSM traži da VMRO-DPMNE ne bojkotuje referendum, dok opoziciona stranka postavlja nekoliko uslova pre formiranja Državne izborne komisisije, kao što je formiranje tehničke vlade pred izbore i promenu modela finansiranja.

Opozicija traži i amenstiju osumnjičenih u slučajevima koje je pokrenulo Specijalno javno tužilaštvo po osnovu prisluškivanih razgovora, ali se vlast odlučno protivi tome.

Na posljednjem liderskom sastanku pre dva dana nije postignut dogovor o ključnim pitanjima koja bi trebalo da odblokiraju proces formiranja Državne izborne komisije.(Agencije)♦

BERB

Next Post

23. jul

pon jul 23 , 2018
  –1757 – Umro je italijanski kompozitor Domeniko Skarlati (Domenico Scarlatti), virtuoz na čembalu. Komponovao je 555 sonata za čembalo […]

DANAS