HARADINAJ ŽELI KOSOVO U NATO

Ramuš Haradinaj izjavio je u Londonu da Kosovo treba što pre da bude deo Severnoatlantskog saveza (NATO) i drugih mehanizama bezbednosti.

 

Haradinaj je tokom susreta sa ministrom oružanih snaga Velike Britanije Markom Lankasterom govorio o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
Zatražio je podršku Velike Britanije za Bezbednosne snage Kosova i proces tranzicije u oružane snage Kosova. Britanski ministar je rekao da će njegova zemlja nastaviti da podržava Kosovo na evroatlantskom putu.
“Ujedinjeno Kraljevstvo je odigralo izuzetnu ulogu na Kosovu i bilo je jedan od glavnih pokrovitelja napretka, koji je do sada postignut. Zahvaljujemo se muškarcima i ženama iz Velike Britanije, koji su služili na Kosovu. Kosovo je zahvalno i vaš je saveznik”, rekao je Haradinaj.
Haradinaj je naglasio potrebu za saradnjom i stalnom podrškom Velike Britanije za jačanje međunarodnog subjektiviteta Kosova. Zatražio je razmatranje mogućnosti ušešća Bezbednosnih snaga Kosova u mirovnim operacijama u okviru vojnih britanskih trupa.
“Bilateralni odnosi naše dve zemlje će se još više produbiti. Uveravam vas da Kosovo ostaje nepokolebljivo na svom putu ka punopravnom članstvu u NATO i EU”, rekao je Haradinaj.(Agencije)♦

BERB

Next Post

POVREĐEN NOVINAR CVETKOVIĆ

uto jul 10 , 2018
Policija je jutros saopštila da je u Beloj Crkvi uhapsila je S.Z. (1979) zbog sumnje da je ispred kafića u […]

DANAS