HAŠIM TAČI/ Prvo Kvinta posle Vučić

Mesto: Brussels Datum: 23.03.2018 Dogadjaj: EVROSERVIS/POLITIKA - susret visoke predsetavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem uoči razgovora u Briselu Licnosti: Federika Mogerini, Aleksandar Vučić, Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je juče sa ambasadorima Kvinte i šeficom kancelarije EU na Kosovu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Predsednik Thači je obavestio je ambasadore da je primio poziv visoke predstavnice Federike Mogerini za novi sastanak u Briselu, u nedjelju, 24. juna. Predstavnici država Kvinte su još jednom potvrdili njihovu podršku početku poslednje faze dijaloga Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa dve države”, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.
U istom saopštenju se navodi da je Tači rekao da je “Kosovo spremno za dijalog i za normalizaciju odnosa i dodao da je potrebno što šire uključivanje političkih partija, civilnog društva i medija”.
Ambasadorima Kvinte Thači rekao da će se na sastanku sa Vučićem razmotriti ostvarivanje svih dosadašnjih sporazuma i sagledati mogućnosti za postizanje konačnog, pravno-obavezujučeg sporazuma Prištine i Beograda.♦