KREM ČORBA OD KESTENA

 

Izbor MARIJA RADOVIĆkrem corba od kestena

 

Potrebno (6-8 osoba):
30 grama putera
750 grama paškanata
1 veći luk
1 čen belog luka
2 kašičice karija
1,75 litra osnove za supu (kokošije ili od povrća)
so i biber
200 ml pavlake
svež vlašac za ukras

Priprema:
Zagrejte puter u dubokoj posudi, dodajte isečen paškanat, luk i izgnječen beli luk, pa lagano pržite 5 minuta uz povremeno mešanje, tako da luk omekša, ali ne potamni.
Umešajte kari, pržite još minut, sipajte osnovu za supu, posolite i pobiberite. Pustite da provri, a potom poklopljeno lagano kuvajte još 20 minuta ili dok paškanat ne omekša.
Supu izmiksajte u blenderu, pa je zatim vratite u posudu u kojoj se kuvala, pa malo zagrejte na laganoj vatri, neprestano mešajući.
Probajte i po potrebi dodajte još soli ili bibera. Umešajte pavlaku i oprezno podgrejte.
Poslužite odmah, ukrasivši vlašcem.<


HRANA

mant21MANTIJE

 Mantija predstavlja vrstu pite sa mesom. Da bi se napravila potrebno je malo više truda ali se itekako isplati. Potrebno: – 500 ml mlake vode – 1 kašičica soli – 850 gr brašna – 700 gr junećeg mljevenog mesa – 2 glavice crnog luka – 4 pune kašike masla, ko nema može maslac – 100 ml ulja – 1 kašika suhog začina – 1/2 kašičice bibera Odozgo: – 500 ml kiselog mlijeka – 1 čehno belog luka

 

telece snicle sa sampinjonimaTELEĆE ŠNICLE SA ŠAMPINJONIMA

  Izbor Marija Radović   Potrebno: 3 teleće šnicle (500 g) 50 g maslaca 2 kašike maslinovog ulja 300 g većih šampinjona 100 g sira gorgonzole 1/2 kašičice muskatnog oraščića 200 ml pavlake 1 kašika prezli   Priprema: Teleće šnicle lagano istucati drvenim tučkom  i peći na mešavini maslinovog ulja i maslaca po 10 minuta sa svake strane.

 

 

medaljoni s limunomKuvar: MEDALJONI SA LIMUNOM

Potrebno: 600 g svinjskog filea 50 ml ulja 1 limun, so, beli biber 10 g brašna 100 ml belog vina 150 ml slatke pavlake 20 g maslaca peršun 1 kašika vegete Priprema: Meso isecite na 12 manjih

 

rucakZIMA: HRANA KOJA GREJE ORGANIZAM

HRANA I ZDRAVLJE ⇒Osećaj hladnoće i snižena telesna temperatura mogu da budu posledica nedovoljnog unosa hrane (kalorija), ali ta situacija nije tipična i retko se odnosi na osobe koje stalno osećaju hladnoću. Za takvu pojavu, osoba bi morala da bude neuhranjena, ispod prosečne telesne težine i sa deficitom masnog tkiva

DANAS

Double Column Posts Subtitle

Vučić u Abu Dabiju kod šeika Mohameda

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom sa kojim je razgovarao o načinima...

Total Srbija: Kako da deca budu bezbrižna u saobraćaju?

Ranka Čičak Svi koji vole decu sakupili su se danas u Francuskoj ambasadi na prezentaciji akcija preduzeća Total Srbija. Francuski ambasador gospodin Frederik Mandoloni rekao je da i njegova zemlja...

Haradinaj: Mere prema Srbiji – da bi se glas Kosova čuo u EU!

Ramuš Haradinaj u intervjuu za Fajnenšl Tajms (Financial Times) izjavio da su mere prema Srbiji počele da se preduzimaju pošto se glas Kosova nije dovoljno čuo u Evropskoj uniji. Rekao...

Muzej Jugoslavije: Ljajić otvorio obnovljeni ulaz

Ranka Čičak Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je danas sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem otvorio objekat K25.   To je ulaz u zgrade...

TURIZAM

Single Column Posts Subtitle

Dodeljene nagrade Turistički cvet

Ranka Čičak Turizam Srbije danas je vodeća privredna grana. Približava joj se samo građevinarstvo. Ove godine postilo nas je skoro...

ITALIJA: Turistička ponuda Srbije na Sajmu TTG Rimini

Turistička organizacija Srbije (TOS), u okviru promocije turizma Srbije na inostranim tržištima, predstavlja turističku ponudu na Sajmu turizma u Italiji,...

Letovanje u organizaciji Srvenog krsta Srbije: U Baošićima ove godie odmor za 1.679 dece

  U dečjem odmaralištu „Krista Đorđević“ u Baošićima kod Herceg Novog i ove godine boraviće 1.679 dece. Tamo će ovih...

IDUĆE NEDELJE “VRŠAČKI VENAC”

  Od 09 do 12 jula održaće se Međunarodni festival „Vršački Grad Festival koji je osnovan 1993. godine, postao je...

TURIZAM/ Gastronomska Srbija na Savskoj promenadi!

R.Č. Na Savskoj promenadi, između starog Savskog mosta i Beograda na vodi 23. i 24. juna od 16 čadova do...