Uhapšena sremska grupa proizvođača “skanka”

Uhapšena sremska grupa proizvođača “skanka”

13/03/2018 Off By

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jednice (SAJ), u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, otkrili su ilegalnu laboratoriju za uzgoj „skanka“, zaplenili oko 80 kilograma ove opojne droge i uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su M.Š. (1988), N.J. (1990), O.R. (1990) i Ž.M. (1977), svi iz Sremskih Karlovaca, i B.S. (1977) iz Pećinaca, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

Sumnja se da su se članovi ove organizovane kriminalne grupe u u dužem vremenskom periodu bavili proizvodnjom i prodajom „skanka“, koji su distribuirali krajnjim kupcima na teritoriji Republike Srbije.

Policija je prilikom pretresa porodične kuće jednog od osumnjičenih u Inđiji u podrumskim prostorijama pronašla savremeno opremljenu laboratoriju za uzgoj “skanka” u veštačkim uslovima, a uhapšeni članovi organizovane kriminalne zatečeni su u toku branja i pakovanja droge.

Sinhronizovanim pretresima na više adresa, zaplenjeni su oko 80 kilograma „skanka“, kao i pištolj „magnum 357“ sa 49 metaka i dva luksuzna putnička vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.(Press MUP)♦