Umetnička organizacija “Linija” – Konkurs za samostalno izlaganje u Art- galeriji Gastro bara “20/44

08/03/2018 Off By

 

Umetnička organizacija “Linija”, raspisuje konkurs za samostalno izlaganje u 2018. godini, u Art- galeriji gastro bara “20/44” koji se nalazi u srcu Skadarlije, u Skadarskoj ulici broj 40b, u Beogradu.

 

Konkurs je otvoren za umetnike koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda, koji su mogućnosti da radove dostave lično ukoliko prođu žiriranje.

Izložba će biti prodajnog karaktera. Ukoliko dođe do prodaje rada, organizatori izložbe će na Vašu cenu dodati svoju proviziju od 20 procenta.

Kotizacija za izlaganje na izložbi u trajanju od 2 nedelje iznosi 2800 rsd. U cenu je uračunata priprema I organizacija izložbe, žiriranje, design i štampa kataloga i plakata kao I medijska promocija.
Kotizaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje.

USLOVI KONKURSA

-Formati radova:
-Na stubicima kojih je 6, širina radova ne sme prelaziti 50 cm sa ramom, a visina rada nije ograničena. Na zidovima je moguće izložiti do 10 raova veceg formata visine do 100 cm.

Na konkurs je potrebno poslati:
– fotografije radova na zatadu temu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected].
Fotografije rada je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
– autor: ime i prezime
– godina rođenja
– kontakt: email, telefon, adresa, grad
– naziv dela: godina nastanka: tehnika, dimenzije I cena rada
Dozvoljene su sve slikarske tehnike.
Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene imejl adrese.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (ne treba uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku na adresu galerije.
Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna).

“Linija” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.♦