Ministar Vulin o hapšenju stranaca

Ministar Vulin o hapšenju stranaca

19/02/2018 Off By
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

– Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen – naglasio je ministar Vulin.

Prema rečima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i pouzdani u svoju Vojsku, jer su svi nadležni organi, kao što se vidi, veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti svakog našeg građanina.

– Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava.♦