U Valjevu i Sremskoj Mitrivicu zaplenjena veča količina droe

U Valjevu i Sremskoj Mitrivicu zaplenjena veča količina droe

19/02/2018 Off By

 

U koordiniranoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, Uprave granične policije, kao i Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, na graničnom prelazu Horgoš, zaplenjeno je oko 25 kilograma marihuane i uhapšena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Policija je jutros, na Horgošu na izlazu iz zemlje, prilikom pregleda automobila „ford fokus„ u posebno napravljenim šupljinama u bunkeru kod rezervoara pronašla 50 paketa marihuane ukupne težine 24,8 kilograma.

Osumnjičenom Ž.M. (1962) iz Valjeva određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.


U isto vreme u Sremskoj Mitrovici zaplenjeno je oko 2,5 kilograma praškaste materije za koju se sumnja da je heroin. Uhapšeni su D.N. (44) i državljani Bosne i Hercegovine A.J. (39) i D.J. (30), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom kontrole automobila “alfa romeo” na području Mačvanske Mitrovice kojim je upravljao D.N. policija je na mestu suvozača pronašla dve kese sa ukupno 1.143 grama heroina, a u pretresu njegovog stana još 1.306 grama ove droge.

U mestu gde je zaustavljen automobil osumnjičenog, policija je zatekla A.J. i D.J. za koje se sumnja da su došli zbog kupovine narkotika.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.(Press MUP)♦