Zima na Beogradskom sajmu

Zima na Beogradskom sajmu

13/12/2017 Off By

 

Prednovogodišnji ugođaj, u kojem će u okviru “Beogradske zime” posetioci moći da uživaju na Beogradskom sajmu, ove godine je spektakularan i gotovo u celini smešten u budućnost. Svaku od četiri velike manifestacije krasi neka od titula – najveća u Srbiji, na Balkanu, u regionu ili u Evropi. Ali, u sjaj svake od njih posetioci će ipak morati da se uvere sami.

Program počinje Festivalom nauke, najvećim naučnim festivalom u regionu. Održava se u halama 5, 7, 8 i 9 Beogradskog sajma, od četvrtka 14. do nedelje 17. decembra, 10 do 19 časova. Ova vrhunska naučna zabava uvodi u svet najvećih naučnih izazova, najrazličitijih naučnih eksperimenata i nezaboravnih naučnih avantura, u društvo pametnih i beskompromisnih vitezova znanja i pozitivnog duha.

Games.Con, najveći festival gejming i pop kulture u Srbiji, počinje u petak 15. i trajaće onedelje 17. decembra, a održava se u halama 2, 3 i 3A, od 10 do 22 časa. Posetioce na jednom mestu očekuje bezbroj zona za besplatno igranje, najnovije tehnologije, preko 30 turnira u kompjuterskim igrama, društvenim igrama i konzolama, sajam stripa, najbolji kosplejeri, najveći prodajni prostor za zanatlije, takmičenja, kvizovi, radionice, a u pratećem programu nastupaju tinejdž zvezde pop kulture. (www.gamescon.rs)

Future Park, najveći zabavni sajber-park u Evropi, održava se u hali 4 Beogradskog sajma, od petka 15. do nedelje 24. decembra, od 10 do 21 čas. Posetioci imaju priliku da učestvuju u više od 30 najsavremenijih interaktivnih igara, da navijaju za internacionalne timove na gejming turniru, da iskuse 3D experience aktivacije, ali i da se zabave uz raznovrsne muzičke i pozorišne programe. (https://futurepark.rs)

Tradicionalni Zabavni park će biti otvoren od petka 15. do subote 30. decembra, u halama 1 i 1A, od 10 do 21 čas.

Po već višedecenijskoj tradiciji (jer ne treba zaboraviti da je ovo čak 57. izdanje ove svečarske prednovogodišnje manifestacije), monumentalna hala 1 Beogradskog sajma biće mesto kojim će vladati fantastične vrteške, ringišpili, igraonice i druga čuda neshvatljiva za one opterećene viškom godina, ali i za one kojima su godine dodatni motiv i adrenalin. Kao i svake godine, od ove “teritorije” novogodišnjeg festivala očekuje se da posetiocima ponudi iznenađenje, neko od najnovijih čuda u ovoj vrsti zabave, koje i najodvažnije ostavlja u nedoumici. Ipak se radi o najvećem zabavnom parku u ovo doba godine na čitavom Balkanu.

Ne treba zaboraviti da ovakva događanja ne idu bez ponude ne samo novogodišnjih poklona nego i najrazličitije druge robe široke potrošnje, po prazničnim cenama, svakako. Tako će u hali 1A biti smešteni i nezaobilazni prodajni sadržaji, pretežno robe široke potrošnje.

Ulaz u Zabavni park je besplatan, a korišćenje sadržaja se naplaćuje, pri čemu cene nisu menjane u poslednjih pet godina.
Od 14. do 30. decembra, cena prednovogodišnjeg parkiranja u krugu Beogradskog sajma je 150 dinara dnevno.(Press BS)♦