Skupština Srbije: dan kada su poslanici postavljali pitanja

Ranka Čičak

Poslanici Skupštine Srbije danas su nastavili rad. Na početku sednice postavljali su pitanja.
Nogu je povukao šef Srpske radikalkne stranke Vojislav Šešelj. Pitao je premijerku Anu Brnabić dokle će u vladi “da trpi” Zoranu Mihajlović koja, kako je rekao “neprekidno izaziva incidente i skandale i sramoti rad ministara i vlade a počela je i veliku sramotu da nanosi Skupštini”.

Šešelj je dalje rekao da su na jednoj od prošlih sednica poslanici pitali ministarku Mihajlović zašto se po hitnom postupku razmatraju zajmovi za prugu i vodosnabdevanje i Sporazum o Transportnoj zajednici. Predsednica parlamenta Maja Gojković obavestila je poslanike da je to tražila Zorana Mihajlović.
“Mihajlovićeva se okrenula prema Gojkovićevoj i rekla joj da laže”, naveo je Šešelj, prepričavajući dešavanja na toj sednici ocenivši da je takvo ponašanje ministara nedopustivo, te da je Zorana Mihajlović poznata kao “skandal majstor”.

Marko Đurišić, šef poslaničke grupe SDS pitao je Brnabićevu,
Zoranu Mihajlović i ministra policije Nebojšu Stefanovića o divljoj gradnji na Kopaniku, odnosno o izgradnji kafane na osnovu dozvole za privremeni objekat od 150 kvadratnih metara, navodeći da se od letos radi objekat od betona koji ima više od 1.000 kvadrata i četiri nivoa.
“Šta će država preduzeti povodom toga, ali i sa svim divljim gradilištima koja svakodnevno niču u Srbiji”, pitao je Đurišić.
Poslanica LSV Olena Papuga pitala je nadležne kada će parlamentu biti upućene izmene zakona o restituciji, a ministarku Zoranu Mihajlović i Puteve Srbije na osnovu čije procena i odobrenja je određena tri puta viša putarina od Beograda do Subotice i koliko će prihoda od toga ostajati Vojvodini, te zašto ministarka kaže da Srbija neće nikada uvesti vinjete koje imaju svi u EU.
Zoran Radojičić pitao je Anu Brnabić – kada će predložiti Zakon o ispitivanju porekla imovine? Najinteresantnije će biti ako i kada taj zakon stupi na snagu koliki je broj visokih funkcionera DS, SNS i narkodilera kriminalaca bio “srećne ruke” i dobio sedmicu na lotou. Odgovor na ovo pitanje možda mogu da daju i oni koji su noću krečili službene prostorije Lutrije Srbije iako, koliko mi je poznato, nijedan moler nkada nije dobio više od petice.
Radojiičić pitao je direktora Koridora Srbije Zorana Babića u kojoj zgradi se nalazi sedište Koridora Srbije? Koliko iznosi ugovor o zakupu. Takođe koliko iznosi reprezentacija direktora i funkcionera Koridora u restoranu “Terminal”?
Nije zaboravio ni ministra Ivicu Dačića. Zanimalo ga kakva su Dačićeva saznanja o prirodi sukoba i poblema sa Bakirom Izetbegovićm.
– Da li sukobi na relacijiji Beograd – Bakir Izetbegović državno ili privatno poslovne prirode? Da li postoji poslovne veza između Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Miroslava Miškovića? Da li vam je poznata firma “Prezident nekretnine”iz Bosne i Hercegovine koja je u vlasništvu 50 posto Miškovićevog “Delta rilestejta” a po 25 posto imaju Avaz Fahrudina Radončića i “Vendi internacional Delize” iza koje stoji Naser Kwljmendi.
Pitao je ministra Dačića da li je 30. avgusta 2012. godine bio prisutan na sastanku koji je organizovao Miroslav Mišković u prostorijama Delte, a na kome su bili i predsednik Tomislav Nikolić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić. Da li je tada dogovoreno da Dodik odustane od zahteva za smenu Zlatrka Labgundžije…Da li je zbog ovog sastanka uplaćeno od strane države Srbije dva miliona dolara Fondaciji Hilari Klinton da obezbedi sastanak između predsednika SAD Baraka Obame i predsednika Vlade Srbije.
Posle postavljanja pitanja nastavljena je sednica raspravom o Predlogu budžeta Srbije.♦

DANAS

Double Column Posts Subtitle

SNS: Obradovićeva osudila verbalno nasilje nad Dijanu Hasalović

Ranka Čičak Marija Obradović potpredsednica Glavnog odbora SNS zabrinuta je zbog eskalacije nasilja u naše društvu. Danas je na konferenciji za medije pozvala sve žene iz opozicije koje se bave...

Aleksandar Vučić objavio: SNS ubedljivi pobednik na lokalnim izborima

  Ranka Čičak Aleksandar Vučić se večeras na konferenciji za medije u sedištu SNS, pohvalio da su u Kuli osvojili 59,6 odsto glasova, Doljevcu 83,4 odsto, Kladovu 59 odsto i...

U čast Vojske: Oskrnavljeno groblje u Lipljanu

  Srpski stanovnici Lipljana jutros su na pravoslavnom groblju u ovom gradu zatekli porušene i oskrnavljene spomenike.   Na nekim spomenicima porušene su nadgrobne ploče. Kosovska policija izašla je na...

Beograd: Danas protest pod parolom “Hajde da se prebrojimo”

  Protest protiv nasilja, koji je počeo kao odgovor na napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, bi će održan večeras u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu....

TURIZAM

Single Column Posts Subtitle

Dodeljene nagrade Turistički cvet

Ranka Čičak Turizam Srbije danas je vodeća privredna grana. Približava joj se samo građevinarstvo. Ove godine postilo nas je skoro...

ITALIJA: Turistička ponuda Srbije na Sajmu TTG Rimini

Turistička organizacija Srbije (TOS), u okviru promocije turizma Srbije na inostranim tržištima, predstavlja turističku ponudu na Sajmu turizma u Italiji,...

Letovanje u organizaciji Srvenog krsta Srbije: U Baošićima ove godie odmor za 1.679 dece

  U dečjem odmaralištu „Krista Đorđević“ u Baošićima kod Herceg Novog i ove godine boraviće 1.679 dece. Tamo će ovih...

IDUĆE NEDELJE “VRŠAČKI VENAC”

  Od 09 do 12 jula održaće se Međunarodni festival „Vršački Grad Festival koji je osnovan 1993. godine, postao je...

TURIZAM/ Gastronomska Srbija na Savskoj promenadi!

R.Č. Na Savskoj promenadi, između starog Savskog mosta i Beograda na vodi 23. i 24. juna od 16 čadova do...