Glavni odbor SNS odlučio: izbori “kada im dođe red”

Glavni odbor SNS odlučio: izbori “kada im dođe red”

18/11/2017 Off By

Ranka Čičak

Rukovodstvo SNS odlučilo je – ide se samo na lokalne a ne i na parlamentarne izbore. Na sednici Glavnog odbora predsednik Aleksandar Vučić dao je ovaj predlog uz obrazloženje da ima argumenata i za i protiv:

Umesto da je tamo gde treba: Mihalj Kerters

– Recimo, ako pobedimo posle tih izbora, morao bih da menjam i Anu i Maju, a obe su dragocene, vredne i lojalne. Ana ima moju punu podršku, izvanredno radi, vredna je i neće da ide protiv prijatelja i saradnika. Opoziciji nije zvezda koja se može sresti po raznim klubovima. Maja Gojković – takođe. Ima i drugih ljudi na koje sam ponosan. Zato ja predlažem da na parlamentarne izbore idemo kad im dođe red.
Vučić je rekao da mu je žao što odmah nije odlučnije podržao Sinišu Malog kada su mu pravili afere oko Save Male:
– Oni koji danas imaju desetine miliona evra kritikovali su Sinišu za rušenje Hercegovačke. A on je Beograd obnovio i uspeo da smanji dug grada za 500 miliona evra. Oni koji kritikuju šalju poruke da se Nušić prevrće u grobu jer je hodao po kaldrmi u Skadarskoj koju sada skidaju. Nisu ni shvatili da je kaldrma samo odozgo pojačana asfaltom.
Predsednik Vučić pomenuo je opoziciju zbog brojnih laži na njegov račun. Svi su znali da lažu , ali su protestvovali tvrdeći da je bilo izborne krađe. Nisam hteo da ih primim jer ne spadam u te koji se plaše pritisaka.
U izjavi novinarima Maja Gojković je rekla da je u zatvorenom delu sednice Glavnog odbora bilo veoma različitih mišljenja, pa se o svemu odlučivalo i na Predsedništvu. Svi članovi podržali su predlog Vučića da se održe samo lokalni izbori.



Na pitanje kada će to biti rekla je da još nije odlučeno. Na molbu da prokomentariše izjavu Kolinde Grabar Kitarović kako još mnogo vode treba da protekne Savom i Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati posatnu prijatelji nije htela da odgovori:
-Važno je da se u Srbiji ne daju takve izjave.Mi smo zemlja koja širi mir i dobre odnosena Balkanu.(FotoBERB)♦