LSV: Vlast pred izbore pokušava da se dodvori penzionerima

 

Današnja isplata jednokratne pomoći od pet hiljada dinara je još jedan pokušaj da se vlast dodvori penzionerima uoči predstojećih beogradskih i, eventualno, parlamentarnih izbora, kaže u pisanoj izjavi medijima Narodna poslanica i predsednica Kluba penzionera LSV Nada Lazić i podseća:

“Ista suma u vidu jednokratne pomoći, isplaćena je i proišle godine, 23. novembra, uoči predsedničkih izbora. I isto tako, kao što će od 1. januara penzije biti uvećane za 5 odsto, prošlog januara su pred predsedničke izbore uvećane 1,5 odsto.
Sve to je služilo i služi samo i isključivo tome da uoči izbora vlast obezbedi podršku penzionera, da im se umili i učini da zaborave kako se na njima štedi od 2014. godine.
Isplata dve jednokratne pomoći ne može ni izbliza da nadoknadi novac koji je penzionerima zakinut za svo to vreme.
I ne može da sakrije činjenicu da će Zakon o privremenom uređenju načina isplate penzija nastaviti da važi i iduće godine, kao i da još neko vreme neće biti vraćena mera usklađivanja penzija dva puta godišnje.
Slično je i sa izradama personalizovanih seniorskih kartica. Pored Beograda gde se već izdaju, sada se takve kartice najavjuju i za Novi Sad i Niš.
Da nije reč o predizbornom potezu, vlast bi sigurno sačekala trenutak u kojem te kartice može istovremeno ponuditi svim penzionerima, širom države. Jer je jednako teško i penzionerima izvan velikih gradova”, (Press LSV)♦