Konkurs Udruženja Kreativna fabrika na temu “Kontakt 2017”

Konkurs Udruženja Kreativna fabrika na temu “Kontakt 2017”

23/10/2017 Off By

 

Udruženje Kreativna fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje na temu: “Kontakt 2017.”
Tema “Kontakt” odnosi se na odnos dva bića, kontakt čoveka i prirode, bliski kontakt ili kontakt kako ga umetnik vidi i doživljava…

Na konkurs je potrebno poslati:
Do 2 predloga radova u JPG formatu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected], najkasnije do 10. novembra 2017. godine.
Fotografije radova je potrebno poslati u jpg. formatu, u rezoluciji 300ppi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
Autor: Ime, prezime
Godina rođenja:
Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije
Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž,kaligrafija…skulpture, mozaik, keramika…
Dvodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30cm sa ramom.
Trodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30x30cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.
Imena odabranih autora biće objavljena 7 dana po isteku konkursa, putem e mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakandno obavešteni.
Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 400 RSD za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 600 rsd za umetnike koji radove šalju iz Srbije, a 10 E za umetnike iz inostranstva. Umetnici koji šalju radove, snose troškove poštarine za povratak radova.
Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.
Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani ( nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!
Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak.
Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.
Udruženje Kreativna fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini.
Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije: Ana Marinović, dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović -Hudeckova, magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić, master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a
Biljana Ćalić, predsednik udruženja Kreativna fabrika.♦