Batajnica – smotra operativnih sposobnosti srpske vojske

Batajnica – smotra operativnih sposobnosti srpske vojske

20/10/2017 Off By

Ranka Ćićak

Više od dvanaest hiljada ljudi pratilo je danas na aerodromu Batajnica prikaz operativnih sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda 2017”. Akreditovano je 90 redakcija pa je ovu svečanost pratilo oko 400 novinara. Posle akcija avijacije, helikopterskih eskadrila, bombardera, padobranaca, specijalnih brigada, najviše pažnje izazvala je ruska akrogrupa Striži sa bezbroj akrobacija u kojima je bilo situacija da je jedan avion od drugog udaljen samo jedan metar. U programu je nastupilo šest aviona Mg 29.

 


Srpski predsednik Aleksandar Vučić pozdravio je vojnike i zahvalio im se što čuvaju srpsku slobodu:
– Novi avioni, naoružanje i oprema koju kupujemo nisu pretnja već dokaz da cenimo život. Naš Beograd je više od 40 puta bio razaran do temelja. Ovde danas mogu mirno da kažem svakome ko krivo mislin daćemo braniuti u budućnosti život svakog našeg čoveka. Hoćemo jaku razvijenu državu. U nju ulažemo, ali ulažemo na boilji život u svim zemljama Balkana.
Pošto je primio avione koji su kupljeni od Rusa, Vučić je novinarima rekao da će oni biti u letećem stanju već za nekoliko meseci.
Novinarka Insajdera pitala je zašto je ministar vojni Aleksandar Vulin rekao jednom novinaru rekao da je narkoman. Predsednik zato nije čuo ali je rekao da će sve to proveriti.
Na pitanje zašto nije došao na proslavu BIE ponovio je da je to njegov odnos preman novinarima:



-Na vratima sam pitao dali su svi novinari ušli, a kada sam čuo da neki nisu, tražio sam da se i oni puste. Pošto su ti novinari već otišli, ja sam se okrenuo i otišao. Odmah su počeli zlonamerni komentari iz različitih kuloara. Najviše me zabolelo što su neki pričali da sam u svađi sa gospodinom Gašićem i da sam to njemu uradio.
Predrag Palavestra iz Pinka moilio je Vučića da prokomentariše izjave opozicije o njihovom visokokm rejtingu, a predsednik je samo odmahnuo rukom ni rekao – “Neka se hvale”.♦