uto. feb 18th, 2020

Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

Sednica Vlade: formira se Nacionalni savet za razvoj turizma

1 min read

Beograd, 16. novembra 2012 - Rasim Ljajic na konferenciji za medije. Vlada Srbije skinula je sa dnevnog reda sve tacke koje se odnose na dostavu dokumentacije Haškom tribunalu, što ne znaci da obustavlja saradnju sa tim sudom, ali je svodi na tehnicki nivou, izjavio je danas šef Nacionalnog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajic. FOTO TANJUG / NENAD MILOŠEVIC / tj

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o obrazovanju Nacionalnog saveta za razvoj turizma Republike Srbije.

 

Cilj Nacionalnog saveta je uspostavljanje koordinacije i komunikacije svih uključenih strana u cilju razvoja turističke industrije i pozicioniranje Srbije na turističkoj mapi sveta. Zadatak Saveta biće da ukaže na značaj povećanja konkurentnosti u oblasti turizma u Srbiji, kao i ostvarivanja bolje poslovne klime u turizmu.

Za predsednika Saveta imenovan je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Vlada Republike Srbije donela je Zaključak o usvajanju Ugovora o izradi idejnog projekta sa studijom opravdanosti za deonicu pruge Novi Sad – Subotica – državna granica (Kelebija).

Zajednički projekat modernizacije železničke pruge koja povezuje Budimpeštu sa Beogradom, ključni je projekat u sklopu saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope. Na sastanku Zajedničke radne grupe, koji je održan u junu ove godine, doneta je odluka da na čitavoj trasi pruge koja povezuje Budimpeštu sa Beogradom, brzina kretanja vozova iznosi 200 km/čas.♦