LSV pita Zašto je „Skyline Belgrade“ važniji od sela u Srbiji?

 

Liga socijaldemorkata Vojvodine postavlja pitanje ministru u Vladi Srbije Milanu Krkobabiću na koji način namerava da obezbedi ravnomerni razvoj svih regiona u zemlji.

Ministar Krkobabić je u Vladi zadužen za oblast regionalnog razvoja i veoma je bitno da javnost čuje njegov stav o razvoju Beograda i ostalih krajeva zemlje.
Jučerašnja najava izgradnje stambeno – poslovnog kompleksa „Skyline Belgrade“ još jedan je novi poduhvat koji za cilj ima razvoj grada Beograda. Vrednost ove investicije je oko 200 miliona evra.
LSV pita ministra Krkobabića: Koliko se ova investicija uklapa u njegove planove o razvoju sela i sprečavanje odlaska mladih iz njih?
Krkobabić već mesecima najavljuje projekte koji će ozdraviti naše selo, obnoviti sistem seoskih zadruga što bi dovelo do masovnog priliva mladog stanovništva u sela.
Nažalost, ti projeketi su slabo vidljivi, a posle „Beograda na vodi'“ sada posmatramo i nicanje novih poslovnih kula u Beogradu.
Spas svih krajeva delova Srbije, pa i sela, je u decentralizaciji. Bez nje, cela Srbija će se sliti u desetak kvadratnih kilometara u okolini beogradskih poslovnih kula.
LSV poručuje ministru Krkobabiću da se razvoj sela ne svodi samo na marketinške nastupe na televizijskim kanalima, nego na svakodnevnu borbu za decentralizaciju i razvoj svakog pedlja ove zemlje.
Srbija nije samo Beograd. Srbija su i Debeljača, Čerević, Veliki Izvor ili Medveđa i sva druga sela koja iz dana u dan propadaju.♦

 

Next Post

Al Džazira: Vučić trenira priznanje nezavisnog Kosova

sub sep 16 , 2017
  Zvuči kao vic, ali nije: Zoran Živković, lider opozicione Nove stranke i bivši predsednik srpske vlade, na društvenim mrežama […]

DANAS