Srpska TV USA: održan još jedan Serb fest u Indijani

Srpska TV USA: održan još jedan Serb fest u Indijani

10/08/2017 Off By

Tradicionalni festival Serb Fest koji se održava dugi niz godina, održan je od 4. do 6. avgusta na imanju crkve Sveti Sava u Indijani.

Trodnevnu zabavu i druženje, na otvorenom, uz muziku nekoliko orkestara, zabavnog parka za decu, tradicinalne srpske hrane u izobijlu i igre i pesme, posetilo je više hiljada ljudi koji su sa sobom odneli prelepe utiske. Festival unazad redovno posećuje veliki broj Srba iz svih delova Amerike.



Bilo je i onih koji su samo zbog druženja dosli iz Kalifornije, Arizone, Floride i drugih američkih država. Veliki broj posetilaca iz Čikaga ne propušta priliku da sa porodicom obiđe ovaj fstival u Indijani.
Na festivalu je pored tradicionalnih srpskih specijaliteta, pića, izložbe slika i ikona , zvuke harmonike i nepresane igre i pesme bila organizovana i nagradna igra u vrednosti od 50 hiljada dolara.



Nezaobilazan, za većinu prisutnih, bio je muzej pored crkve Sveti Sava u kome se mogu videti srpske narodne nošnje, slike i knjige , razni predmeti i takoreći jedna arhiva spisa o poznatim srbima u Americi, glumaca, umetnika, istoričara, naučnika, koji su na neki način ostavili svoj trag u vremenu.(Press Srpska TV USA)♦