HRANA: DŽUVEČ SA RIBOM

13/12/2014 Off By

Izbor Marija RadovićDjuvec-sa-ribom

 

Potrebno:

4 fileta škarpine ili neke druge ribe
1 glavica crnog luka
po malo od svežeg povrća (šargarepa, persun, celer, grašak, boranija, plavi paradajz ili 1 kesa zamrznutog povrća za đuveč
1 paradajz
2 manja krompira
1-2 šoljice pirinča
biber,začin, ulje, seckan peršun..

Priprema:

Na ulju malo prodinstati sitno seckanu glavicu crnog luka pa dodati povrće i lagano dinstati (možete dodati i malo kukuruza šećerca). Kada je više od pola gotovo dodati oljušten i isečen na komade paradajz, na krupnije isečen krompir i pirinač. Naliti vodom da ogrezne Kada provri smanjiti temperaturu i na tiho kuvati desetak minuta uz povremeno mešanje. Dodati začin, biber po svom ukusu i seckan peršun.
To sve presuti u vatrostalnu posudu za pečenje i preko đuveča poređati posoljene filete ribe. Malo ih utisnuti i sve zajedno staviti u zagrejanu rernu. Smanjiti temperaturu na 250 i peći dok riba, krompir i pirinač ne budu gotovi. Ako treba u toku pečenja doliti još malo vode zbog pirinča.<


HRANA

 

kiseliHrana – zdravlje ⇒KISELI KUPUS KAO LEK

  KISELI kupus je dodatak jelu, posebno kada se radi o zimskim danima. Koliko ste, ipak, znali o svim blagodatima ove namirnice? Prirodni probiotik Proces kiseljenja kupusa daje ovom povrću probiotička svojstva.

 

Jelo od socivaKUHINJA: JELO OD SOČIVA

Izbor Marija Radović Potrebno (za 4 osobe): 300 g sočiva. 150 g korena celera 150 g šargarepe 250 g suvog vrata 1 glavica crnog luka 2 goveđe kocke 1 pakovanje seckanog paradajza (400gr) lovorov list 1 vezica sveže metvice 50 ml maslinovog ulja

 

kim chi salata sa kupusomKUHINJA: KIM ČI SALATA

Izbor Marija Radović Potrebno: 300 g svežeg kineskog kupusa 3 mlada crna luka 250 g dajkon rotkve 3 čena belog luka 1 svež krastavac 4 sveža đumbirova korena kašika suve ljute tucane paprike 2 kašičice soja-sosa šolja i po vode kašičica soli

 

Kubanska supaKUBANSKA SUPA

Potrebno: 450 g paradajza 450 g paprike 100 g luka 800 g teletine od buta 2 kocke za supu od povrća 100 g mlevenih semenki od bundeve 30 ml palminog ulja 500 ml vode 1 kašika semenki od suncokreta so, biber 1 mala ljuta papričica