37. broj magazina LICEULICE: Reci ako ti je dosta!

37. broj magazina LICEULICE: Reci ako ti je dosta!

08/06/2017 Off By
Nakon neizvesne godine kada se uz podršku građana izborio za opstanak magazina Liceulice, u 2017. nastavlja da iz meseca u mesec zapošljava sve više prodavaca.

Od ove nedelje na ulicama je novi, trideset sedmi broj magazina, koji je, kao i prehodni, štampan u tiražu od devet hiljada primeraka!
-Kao što je poznato, svaki broj magazina Liceulice ima jednu noseću temu, a tema 37. broja je RAD. Kako se iz godine u godinu oseća sve veći pritisak nesigurnosti i neizvesnosti zaposlenja, kao i nepravednih i nehumanih uslova rada, nastojali smo da promislimo različite aspekte ove teme: od slučaja tuzlanske fabrike Dite, primera radničke borbe za ponovno pokretanje proizvodnje, preko ispitivanja mogućnosti sindikalnog organizovanja danas, do pogleda na probleme koje sa sobom nosi sezonski rad. U novom broju donosimo i osvrt na kampanju Ko krade rad?, priču o skupljačima sekundarnih sirovina, kao i kritički pogled na praksu oduzimanja radne i poslovne sposobnosti. Temom broja smo se bavili i kroz vizuelne sadržaje, a naslovnicu je uradio poznati likovni umetnik, muzičar i pisac Daniel Kovač, kažu urednici Magazina.
Pored toga u stalnoj rubrici “Priče sa margine” predstavljaju jednog prodavca, a ovaj put to je Nikola Repec.
Da podsetimo, organizacija Liceulice deluje po principu fonda namenjenog ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika marginalizovanih grupa, a u najvećoj meri se oslanja na podršku građana i firmi.
Kupujući magazin Liceulice pomažete se mnogima, a čitajući Liceulice pomažete sebi, navode izdavači naglašavajući da čitaoci treba da Imaju na umu da je prodavcima ovaj posao često jedini izvor prihoda, ali i prozor u svet, retka prilika da se osete korisnim i prihvaćenim u svom okruženju.
-Ako prodajna mreža još nije stigla do svakog mesta u Srbiji, pretplatite se, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima, ili poručite neki predmet iz naše aktivističke kolekcije Iz dobrih razloga, koja je dostupna i preko Kupinda. Ukoliko živite u inostranstvu, postoji mogućnost da plaćanje izvršite i preko servisa Paypal!, objašnjavaju izdavači. Nvode da “ako želite da znate na koji način se troši vaš novac, prijavite se za naš newsletter “Liceulice Na delu” (pošaljite pismo na adresu redakcija@liceulice.org), i redovno ćete dobijati informacije o novim aktivnostima Liceulice Fonda. ♦