LSV: Vozovi spori, a obećanja brza!

Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zadovoljstvo svih građana naše zemlje posle najave ministarke građevinarstva u Vladi Srbije Zorane Mihajlović da će vozovi na realiciji Beograd – Stara Pazova ići brzinom od 200 kilometara na sat.

Ministarka Mihajlović najavila je da će u novembru započeti radovi na modernizaciju pruge od Beograda do Stare Pazove.
Ove informacije dolaze u trenutku kada je prosečna brzina vozova na prugama Srbije 42 kilometra na sat. Na velikom delu deonica dozvoljena je brzina od svega 10 kilometara na sat.
Primera radi, vožnja na liniji Zrenjanin – Kovačica traje gotovo 90 minuta, a radi se o mestima koja su udaljena svega 40 kilometara, dok vozu na relaciji Kikinda – Zrenjanin treba 2 sata i 15 minuta da bi stigao na odredište. Autobusom se ta relacija pređe za 50 minuta.
Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje od ministara u Vladi Srbije da vode realnu politiku u interesu građana države, a ne da se bave naučnom fantastikom.
Za početak, država bi trebala da učini sve da poveća prosečnu brzinu na svim prugama u Srbiji sa 42 na 82 kilometra na sat, o obećanja o svetlosnim brzinama na našim prugama da ostave za neka druga vremena.
Železnički saobraćaj može biti ključ razvoja lokalne ekonomije. Naravno, samo ako se rešavanju ovog problema priđe ozbiljno i racionalno.(Press LSV)♦

Next Post

Vučić primio predstavnike «Srpske liste»

ned maj 21 , 2017
Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić primio kandidate za poslanike “Srpske liste” privremenih institucija samouprave u Prištini. Razgovarao je o vanrednim […]

DANAS