Izbori 2017: Vuk Jeremić na Kosovu

Izbori 2017: Vuk Jeremić na Kosovu

03/03/2017 Off By
Jeremić je danas u Peći izjavio da u ovim teškim trenucima naše istorije moramo biti jedinstveni u zaštiti naših nacionalnih interesa



PREDSEDNIČKI kandidat Vuk Jeremić počeo je kampanju posetom Kosovu, gde je u Pećkoj patrijaršiji razgovarao sa igumanijom Haritinom.  Jeremić je danas u Peći izjavio da u ovim teškim trenucima naše istorije moramo biti jedinstveni u zaštiti naših nacionalnih interesa. „Pećka patrijaršija predstavlja jedan od kamena temeljaca naše kulture i tradicije, vekovima je bila svedok sjajnim, svetlim, slavnim ali i teškim trenucima naše istorije. Ovo je jedan od teških trenutaka kada moramo biti jedinstveni i kada moramo biti čvrsti u našim opredeljenjima da se zaštitimo, da zaštitimo svoju kulturu, svoj identitet i da znanjem – znanjem sveta, ali i znanjem o tome ko smo i odakle potičemo, zaštitimo svoje nacionalne interese“, rekao je Jeremić.

On je obišao i manastirski kompleks, upoznao se sa istorijom i ikonopisom Pećke patrijaršije i razgovarao sa sestrinstvom manastira. Jeremić kampanju nastavlja sutra predizbornom konvencijom u Čačku u hali sportskog centra Mladost.(Press VJ)