Zorana Mihajlović: Ilić objavio ukradenu radnu verziju izveštaja o koridorima

Zorana Mihajlović: Ilić objavio ukradenu radnu verziju izveštaja o koridorima

24/01/2017 Off By

 

Potpredsednica Vlade je izjavila u Dnevniku RTS i da nije tajna da postoje problemi u izgradnji Koridora 10, kao i na Koridoru 11, i da je upravo zbog tih problema i formirala radnu grupu



POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović izjavila je u Dnevniku RTS-a da je dokument koji je lider Nove Srbije Velimir Ilić dao medijima “radni izveštaj Ministarstva” o ostvarenim radovima na Koridoru 10 i odgovornosti “Koridora Srbije”.

Ona je potvrdila da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal da ispitaju kako se dokument ministarstva našao kod lica koja na to nemaju pravo. „Radni izveštaj je ukraden iz ministarstva i onaj ko je to uradio sigurno će ostati bez posla”, rekla je Mihajlovićeva.
Potpredsednica Vlade je dodala i da nije tajna da postoje problemi u izgradnji Koridora 10, kao i na Koridoru 11, i da je upravo zbog tih problema i formirala radnu grupu.
“Izveštaj nije završen i zato ne želim da o njemu govorim u javnosti i polemišem sa Velimirom Ilićem, koji je postao portparol predsedničkog kandidata Vuka Jeremića i njegovog savetnika Dušana Petrovića. Ono što je važnije je da ova Vlada završava gotovo 100 kilometara novih auto-puteva svake godine i da će tako nastaviti”, rekla je Mihajlovićeva.
Na pitanje da li će zbog propusta “Koridora Srbije” kasniti završetak izgradnje Koridora 10, ona je rekla da “više nema nikakve dileme da će ovaj najveći infrastrukturni projekat Srbije biti završen”.
“Kada završimo izveštaj videćemo da li ćemo na sporne deonice dovesti još neke kompanije da pomognu da se radovi završe ili ćemo ići na raskidanje ugovora, što smo već jednom i uradili. U svakom slučaju, mi se i dalje držimo rokova koje je dao premijer Aleksandar Vučić kada je završetak Koridora 10 u pitanju”, dodala je Mihajlovićeva.(Press MGSI)