NBS: Uručene nagrade najboljim učesnicima turnira u „Moneture“

NBS: Uručene nagrade najboljim učesnicima turnira u „Moneture“

22/12/2016 Off By

 

Svake godine uvećava se broj učenika i studenata koji putem „Moneture“ uče o monetarnoj politici. Ove godine naš turnir je bogatiji za učešće još dva fakulteta – Ekonomskog fakulteta iz Kosovske Mitrovice i Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija iz Valjeva



DRUGI nagradni turnir u edukativnoj igri „Monetura“ održan je danas u Narodnoj banci Srbije, gde je glavna nagrada, učešće na letnjoj praksi u centralnoj banci.

Prvo mesto osvojio je Ognjen Lapčević, student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, drugo mesto Marija Parijez sa Beogradske bankarske akademije, a treće plasirana je Saša Bajić sa Univerziteta Singidunum Beograd.
Turnir predstavlja rezultat kontinuirane saradnje Narodne banke Srbije sa ekonomskim fakultetima u našoj zemlji.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je devet fakulteta, a pravo da se takmiče ostvarili su studenti završnih godina s prosekom 8,00 i više u dosadašnjem toku studija. Svake godine uvećava se broj učenika i studenata koji putem „Moneture“ uče o monetarnoj politici. Ove godine naš turnir je bogatiji za učešće još dva fakulteta – Ekonomskog fakulteta iz Kosovske Mitrovice i Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija iz Valjeva.

U poslednje četiri godine odigrano je više od 80 turnira u srednjim ekonomskim školama i na ekonomskim fakultetima u Beogradu i širom Srbije. Upoznavanje učenika i studenata s načinima vođenja monetarne politike putem edukativne igre „Monetura“, a posebno s pojmom inflacije, predstavlja vid finansijske edukacije koji Narodna banka Srbije sprovodi u skladu sa svojim društveno odgovornim ciljevima.(Press NBS)