Slovenačko – hrvatske odnose zagorčala čokolada

 

S obzirom na to da granica između dve države još nije odlučena i da je predmet arbitraže, Ministarstvo spoljnih poslova vratilo je bombonjere hrvatskoj Ambasadi, prenose hrvatski mediji pisanje slovenačkog “Dnevnika.si”


 

MINISTARSTVO spoljnih poslova Slovenije vratilo je hrvatskoj Ambasadi bombonjeru sa natpisom “Pozdrav iz Hrvatske” na čijem omotu je granica sa Slovenijom nacrtana sredinom Piranskog zaliva o kojem se spore dve zemlje.

Ambasada Hrvatske u Sloveniji poslala je bombonjeru kao novogodišnji poklon većem broju zaposlenih u slovenačkom Ministarstvu spoljnih poslova i ostalim institucijama, čak i kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora.

S obzirom na to da granica između dve države još nije odlučena i da je predmet arbitraže, Ministarstvo spoljnih poslova vratilo je bombonjere hrvatskoj Ambasadi, prenose hrvatski mediji pisanje slovenačkog “Dnevnika.si”.

Slovenija za sada ne razmišlja o slanju protestne note, budući da “ne želi dodatno zaoštravati odnose između dve zemlje”.(Agencije)

 

Next Post

Ankara: hapšenja posle ubistva ruskog ambasadora

uto dec 20 , 2016
  RODITELJI, sestra, tri rođaka i cimer ubice ruskog ambasadora Andreja Karlova uhapšeni su jutros, prenosi Anadolu Agency (AA). Članovi […]

DANAS