LSV: Državni praznici da budu i 3. maj, 31. jul i 28. februar

Neizostavno bi se na tom spisku morao naći i 31. juli 1945. kada je antifašistička Vojvodina voljom svih njenih naroda stvorila svoju autonomiju, a onda se kao autonomna pokrajina prisajedinila Srbiji


PORED 25. novembra 1918. kada je održana Velika narodna skupština, postoji niz datuma važnih u istorijskom razvoju Vojvodine, izjavio je  predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, reagujući na predlog Tomislava Nikolića da 25. novembar postane državni praznik.

-Nema razloga da se u Predlogu dopune zakona o državnim i drugim praznicima, koji je juče najavio predsednik Nikolić, ne nađe i 3. maj 1848. kada je Majska skupština donela svoje istorijske odluke.

Neizostavno bi se na tom spisku morao naći i 31. juli 1945. kada je antifašistička Vojvodina voljom svih njenih naroda stvorila svoju autonomiju, a onda se kao autonomna pokrajina prisajedinila Srbiji.

Najzad, neizbrisiv datum istorije Vojvodine je i 28. februar 1974. kada je usvojen prvi Ustav AP Vojvodine, koji je obeležio period njenog najubrzanijeg razvoja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će, ukoliko iz nekog razloga predsednik Nikolić bude ignorisao ove datume, podneti svoj Predlog dopune zakona o državnim praznicima. I bez toga, Vojvodina će se sećati svih datuma koji su bili važni u njenoj istoriji, laže Jakovlev.(Press LSV)

 

Next Post

Izložba crteža „Kontrolisana slučajnost“, Budimira Pejakovića Pejaka

sub nov 26 , 2016
Radomir Lazović U BEOGRADU sinoć je otvarena izložbe crteža „Kontrolisana slučajnost“, Budimira Pejakovića Pejaka. Ljubitelji umetnosti Pejakove crteže mogu da […]

DANAS