Recepti: francuski tost sa sirom i jagodama

Recepti: francuski tost sa sirom i jagodama

03/08/2016 Off By

 

Izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

  • Pola šolice svežeg posnog sira
  • 1 jaje
  • 2 kašike mleka
  • cimet
  • 1 kašika putera
  • 2 tanke šnite hleba od integralnog brašna
  • Pola šolice svežih jagoda
  • zaslađivač po želji

 

Priprema:

Sir stavite u blender i miksajte 30-45 sekundi. Dodajte mu naseckane jagode i ručno promiješajte (možete dodati i zaslađivač po želji). U loncu pomešajte jaja, mleko i cimet, pa dobro istucite. Pola kašike putera zagrejte na tavi. Narežite dve tanke kriške hleba, umočite ih u smesu od jaja i stavite na tavu da se peku. Kada hleb dobije zlatno-smeđu boju okrenite ga na drugu stranu.

Kada je gotov, izvadite ga pa svaku krišku hleba namažite sa malo debljim slojem sira i jagoda. Spojite ih, pa celi sendvič umočite u jaja. Na ostaloj polovini putera ispecite sendvič. Kada dobije zlatno-smeđu boju izvadite ga, prerežite na pola i pospijte sa šećerom u prahu (po želji).♦