DJB: Državna preduzeća plaćaju Vučićevu propagandu

DJB: Državna preduzeća plaćaju Vučićevu propagandu

26/07/2016 Off By

 

NADZORNI i upravljački organi preduzeća u kojima država ima vlasništvo služe Mandataru da bi nagrađivao rad svojih propagandista.

U Telekomu, Areni, Politici i Er Srbiji funkcije imaju šefica informativne službe SNS-a, Vučićeva savetnica za medije u Vladi i urednica SNS stranačkog biltena.

Po obrazovanju i stručnosti nemaju baš nikakve veze sa delatnošću preduzeća u kojima primaju dodatnu apanažu. One su još jedan dokaz da se mandatar prema državnom novcu ponaša kao prema osvojenom džaku para iz koga zahvata i deli kome hoće, bez polaganja računa.

Vladanka Malović, šefica Informativne službe SNS koja je šire postala poznata javnosti na otvaranju izložbe “Necenzurisane laži”, predsednica je Skupštine Arena Beograd doo. U Skupštinu je kao član ušla 13. decembra 2013.g, nakon što je SNS preuzeo vladavinu Beogradom, a od 16. jula prošle godine je predsednica Skupštine sa mesečnom apanažom od 25.000 dinara.

Skupština Arene Beograd doo ima značajna ovlašćenja, od izbora direktora, preko nadzora njegovog rada, usvajanja finansijskih izveštaja… Ništa ne govori da Vladanka Malović ima bilo kakve kvalifikacije koje joj omogućavaju da dobro obavlja posao predsednice Skupštine Arene Beograd.

Urednica biltena Srpske napredne stranke „Informator“, novinarka Sonja Vlajnić je dolaskom SNS na vlast ubačena u Nadzorni odbor „Telekoma Srbija“, a prema registru Agencije za borbu protiv korupcije, prima 108.000 dinara nadoknade mesečno. Na toj funkciji je od 20. decembra 2012. godine. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a pre ulaska u političke vode bila je novinar magazina “Bazar”. Ni njene kvalifikacije nisu preporuka za članstvo u nadzornom odboru Telekoma.

Suzana Vasiljević u kabinetu mandatara vodi sve komunikacije sa novinarima i članica je dva Nadzorna odbora: Politike a.d, gde prima 120.000 dinara i Er Srbije, gde ne prima nadoknadu. U Vladi kao savetnica za medije prima 97.754 dinara.

Pokret Dosta je bilo zalaže se da se članovi upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća biraju na javnim konkursima. Partijsko zapošljavanje nestručnih i nesposobnih partijskih kadrova uništava Srbiju. Ovakvom partijskom parazitskom politikom mandatareva partokratija je zadužila Srbiju za dodatnih 9 milijardi evra i dovela Srbiju do 25 milijardi evra duga (od 15,4 milijarde koje je nasledila od Tadićeve partokratije 2012. godine). Partijsko zapošljavanje mora da se prekine. Ono ubija Srbiju. Vode nas najgori dok nam deca beže iz zemlje.♦