Recepti: Puding od meda

 

Izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

200 g meda

5 dl mleka

4 žumanceta

15 g želatina u foliji

50 g prženog lešnika

nekoliko kupina ili nekog drugog voća za ukrašavanje

Priprema:

Zagrejte vrlo pažljivo 180 grama meda i grejte lagano sve dok se ne istopi.

U istopljeni med postepeno dodajte mleko i prethodno umućena žumanca.

Sklonite s vatre. Stavite u vodu razmekšan i isceđen želatin, promešajte, pa dodajte u masu koju ste dobili od meda, žumanaca i mleka.

Masu sipajte u kalup za puding ili u neki kugklof ili posudu neobičnog oblika, zapremine oko 7 dl i ostavite pet, šest sati u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

Istresite lagano na tanjir, prelijte ostatkom meda i ukrasite iseckanim prženim lešnikom i pripremljenim voćem.♦