Smederevo: Uhapšena petočlana banda obijača pošta

Smederevo: Uhapšena petočlana banda obijača pošta

20/07/2016 Off By

 

Osumnjičeni se terete da su, u proteklih nekoliko meseci, u noćnim satima, do objekata „Pošte Srbije“ dolazili putničkim vozilom „folksvagen pasat karavan“ inostranih registarskih oznaka, pajserima provaljivali ulazna vrata i kolicima za prevoz tereta iznosili metalne kase sa novcem, teške i do 400 kilogramaU SMEDEREVU, policija je rasvetlila seriju teških krađa izvršenih u objektima „Pošte Srbije“ u selima na širem području Smedereva

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa, uhapšeni su M. L. (38), J. M. (26) i M. M. (31), svi iz okoline Požarevca i njima je određeno policijsko zadržavanje.

Osnovano se sumnja da su uhapšeni pripadali petočlanoj organizovanoj grupi, čija preostala dva člana se već nalaze u pritvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela.

Osumnjičeni se terete da su, u proteklih nekoliko meseci, u noćnim satima, do objekata „Pošte Srbije“ dolazili putničkim vozilom „folksvagen pasat karavan“ inostranih registarskih oznaka, pajserima provaljivali ulazna vrata i kolicima za prevoz tereta iznosili metalne kase sa novcem, teške i do 400 kilograma.

Sumnja se da su oni, nakon iznošenja, kase automobilom odvozili nekoliko kilometara dalje, obično do neke njive udaljene od naseljenog mesta, izbacivali ih iz vozila, razvaljivali čekićem i uzimali novac, nakon čega bi ih polili benzinom i zapalili.

Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih dela za sada se procenjuje na više od 5.000.000 dinara.

Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.(Press MUPA)♦