ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu
onlajn magazin za balkansku saradnju
Potrebno:
1 kesa pasulja (krupan tetovac)
2 glavice crnog luka
5-6 češnja belog luka, ulje
zelene babure ili suve crvene paprike (mogu i paprike iz turšije), biber, lorber
aleva paprika
Priporema:
Pasulj naliti hladnom vodom i pustiti da ključa par minuta. Ocediti i sipati drugu vodu. U to dodati iseckan crni luk, 1 svežu papriku, malo bibera i lorber.
Pasulj kuvati dok ne omekša, posoliti, pobiberiti. Kada voda u kojoj se kuva pasulj uvri, zagrejte ulje, propržite sitno seckani beli luk, dodajte alevu papriku, ubacite u pasulj i dobro promešajte. Ovom smesom puniti paprike.
Ukoliko punite suve paprike pre punjenja ih držite u toploj vodi da odstoje. Slagati u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni.<
ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu
HRANA Izbor Marija Radović Potrebno: pileći karabataci odvojeni od kosti majonez so sveže mleven biber ulje za podmazivanje
Izbor Marija Radović Potrebno: 250 – 300 g suvog vrata 400 g sitnije seckanog paradajza 1 glavica
Potrebno: 30 grama putera 750 grama paškanata 1 veći luk 1 čen belog luka