MIRIS BALKANSKE KUHINJE: PAPRIKE PUNJENE PASULJEM

 

Izbor Marija Radović

 

Potrebno:

1 kesa pasulja (krupan tetovac)
2 glavice crnog luka
5-6 češnja belog luka, ulje
zelene babure ili suve crvene paprike (mogu i paprike iz turšije), biber, lorber
aleva paprika

Priporema:

Pasulj naliti hladnom vodom i pustiti da ključa par minuta. Ocediti i sipati drugu vodu. U to dodati iseckan crni luk, 1 svežu papriku, malo bibera i lorber.
Pasulj kuvati dok ne omekša, posoliti, pobiberiti. Kada voda u kojoj se kuva pasulj uvri, zagrejte ulje, propržite sitno seckani beli luk, dodajte alevu papriku, ubacite u pasulj i dobro promešajte. Ovom smesom puniti paprike.
Ukoliko punite suve paprike pre punjenja ih držite u toploj vodi da odstoje. Slagati u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni.<


HRANA

kikirikiPET RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE KIKIRIKI

ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu

 

DSC06071MIRIS BALKANSKE KUHINE: ZAPEČENI PILEĆI KARABATACI

HRANA Izbor Marija Radović Potrebno: pileći karabataci odvojeni od kosti majonez so sveže mleven biber ulje za podmazivanje

 

testenina-sa-suvim-vratomMIRIS BALKANSKE KUHINJE: TESTENINA SA SUVIM VRATOM

Izbor Marija Radović   Potrebno: 250 – 300 g suvog vrata 400 g sitnije seckanog paradajza 1 glavica

 

krem corba od kestenaMIRIS BALKANSKE KUHINJE: KREM ČORBA OD KESTENA

 Potrebno: 30 grama putera 750 grama paškanata 1 veći luk 1 čen belog luka