Recepti: kocke od keksa, krem sira i bele čokolade

 

Izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

35 keksa
175 g maslaca
150 g krem sira
250 g bele čokolade
100 g mlečne ili tamne čokolade

Priprema:

Sameljite 25 keksa i 175 g maslaca sobne temperature.
Posudu za pečenje obložite masnim papirom pa na dnu rasporedite smesu od keksa i maslaca.
Na pari otopite belu čokoladu i pustite da se malo ohladi. U drugu posudu stavite krem sir i malo ga omekšajte i dodajte mu belu čokoladu.
Narežite pet keksa na komadiće i umešajte ih u smesu sira i bele čokolade. Rasporedite smesu na podlogu od keksa.
Narežite još pet keksa na komadiće i posipajte ih na kremu pa ih špatulom utisnite u nju.
Otopite mlečnu čokoladu šarajte s njom po vrhu.
O
stavite kolač neka se ohladi oko dva sata. Izrežite ga na kocke ili prutiće i poslužite.♦