Recepti: punjena paprika s krompirom

izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

četiri srednja krompira

jedan mali luk

jedan veliki paradajz

jogurt ili kajmak

4 paprike

ljuto maslinovo ulje

vegeta, so, origano

Peršun

Priprema:

Oljuštiti i izrendati (na krupno) krompir, jedan mali luk i jedan sočan, zreli paradajz. Sve pomešati, dodati dve pune, velike kašike jogurta ili kajmaka, malo soli, vegete, origana i kašiku ulja. Ostaviti miks malo da odstoji.

U međuvremenu očistiti četiri srednje i što je moguće tanje paprike. Krompir smesa će kad odstoji pustiti sok koji u biti ima funkciju sosa. Puniti paprike. Bitno je da se fil ne sabija dok se puni.

Kad su paprike punjene, poređati ih u malu vatrostalnu tepsiju, na dno uliti sok od smese i malo zaliti paprike ljutim maslinovim uljem (ili obično maslinovo ulje u koje možete dodati ljutu papričicu i neko bilje,) i zatim ostaviti da se peče u rerni.

Peći oko 2 sata na srednjoj temperaturi. U sos na kraju može se umešati malo svežeg, iseckanog peršuna. ♦