Recepti: kinoa sa pečurkama

 

izbor: MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

1 šolja kinoe

pakovanje šampinjona

1 glavica crvenog luka

2 čena belog luka

začini po želji

Priprema:

Kinou sipajte u šerpu, pa prelijte sa tri šolje vode.

Stavite da se kuva, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka oko 15 minuta.

U međuvremenu, iseckajte šampinjone, crveni i beli luk.

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa sve zajedno prodinstajte.

Kada bude gotovo, pomešajte sa kinoom, pa dodajte začine.

kinoa-1408438157-44540P.S. Kinoa je seme koje ne sadrži gluten, a vodi poreklo iz Južne Amerike, iz regije Anda. Ona je fantastičan izvor proteina, vlakana, vitamina B i gvožđa, a uz to sadrži i svih osam amino kiselina♦