Recepti: salata sa pečenom piletinom

 

Izbor: MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

2 bela mesa
100 gr. graška ili boranije
1 glavica crvenog luka
2 kuvane šargarepe
500 gr. mladih krompirića
1 kašika seckane mirođije
2 dcl. Jogurta
sok od limuna, so, biber
malo svežeg bosiljka ili peršuna.

Priprema:

Operite pripremljeno belo pileće meso, prosušite papirnim ubrusom, pa ga stavite da se ispeče. Kada se ohladi iseckati ga na kockice. U meso dodajte grašak, koji ste prethodno obarili (umesto graška možete staviti barenu boraniju). Crveni luk iseckajte sitno na rebarca. Mladi krompir operite, oljuštite pa ga stavite da se obari. Kada je obaren isecite ga na kolutove. Takođe, kratko obarite šargarepu, pa kad se ohladi, iseckajte na kocke. Sve zajedno posolite i pobiberite.

Pomešajte piletinu, povrće i začine, pa prelijte sa pripremljenom mešavinom od jogurta, mirođije i limunovog soka i sve lagano izmešajte. Stavite u frižider da se malo ohladi.♦

Next Post

29. april

pet apr 29 , 2016
1929. – Umro je srpski vojvoda Stepan – Stepa Stepanović, general i ministar vojske 1908. i od 1911. do 1912. […]

DANAS