Recepti: prolećni rolat

Izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

6 jaja
6 kašika šećera
3.5 kašika brašna
1 kašika kakaa

za fil:

2,5 dl mlijeka
1,5 kašika brašna
5 kašika šećera
2,5 dl slatke pavlake
pola kesice želatina
80 g kokosa
1 vanilin-šećer

Priprema:
Umutiti penasto belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Pažljivo umešati brašno i smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati prosejani kakao.

I tamnu i svetlu smesu sipati u špricu, pa preko masnog papira naizmenično povlačiti kose pruge. Peći na 200 C oko 20 minuta. Pečenu koru izvaditi na vlažnu krpu i uviti u rolat.

Razmutiti brašno i šećer sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zagrejati i skuvati kremu. Dodati kokos i ostaviti da se ohladi.

U ohlađenu kremu dodati umućeno slatko vrhnje i želatin. Odmotati rolat i premazati pripremljenom kremom.

Uviti ponovo i dobro rashladiti pre služenja. ♦

Next Post

Bratski odnosi Srbije i Etiopije

pet apr 22 , 2016
DAČIĆ JE TOKOM RAZGOVORA SA ETIOPSKIM KOLEGOM TEDROS ADHAN GEBREJESUSOM, POHVALIO DRŽANJE ETIOPIJE PREMA KOSOVSKOM PITANJU.REKAO JE DA SRBIJA PODRŽAVA […]

DANAS